Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren goedkoper

De afzet van goede zware zwartbonte nuchtere kalveren loopt nog wel. Dieren van tweede en derde soort zijn erg moeilijk te verkopen. De prijzen van deze dieren zakt fors door tegenvallende opbrengsten van kalfsvlees.
De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verlaagt zijn prijs voor zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit deze week met 5 euro naar 110 tot 130 euro per stuk. Dat is 5 euro per stuk minder dan een jaar geleden.
Door het warme weer loopt de afzet van kalfsvlees moeizaam. Daardoor lijden kalfsvleesintegraties en vrije vleeskalverhouders forse verliezen op de afgemeste vleeskalveren. Zij kunnen die verliezen alleen beperken door de prijzen van nuchtere kalveren te drukken. Een klein aanbod houdt een forse prijsdaling tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.