Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Mercedes en Unimog

Het heeft de Luxemburger Dani Melchior veel hoofdbrekens gekost welke van zijn 12 Mercedessen mee konden naar Paraguay.

De laatste jaren zijn in deze regio veel nieuwe immigranten komen wonen. Daardoor vroeg ik me af waarom er zo veel mensen ontevreden zijn met de plek waar ze wonen. Mensen vertrekken uit de eerste wereldlanden om zich in een zogenoemd derde wereldland te vestigen. Maar dat is niet waarover ik wil schrijven. Ik wil het in deze blog hebben over enkele interessante mensen die hier zijn komen wonen.

Dani en Sylvie Melchoir zijn een jaar of vijf geleden met hun twee kinderen vertrokken uit Luxemburg en hier komen wonen. Ze zijn joviaal, vriendelijk en behulpzaam en hebben een komisch Duits taalgebruik. De Melchiors maakten al snel deel uit van de gemeenschap hier. Waarom ze weggegaan zijn uit Luxemburg? Stress, belasting, het zo gereguleerde leven. Ze wilden tijd om rustig te kunnen leven. Ze wilden genieten van de goede natuur en ruimte hier.

Mercedes en Unimog

Dani is duidelijk een grote fan van de Mercedes. Feiten, statistieken en specificaties, hij kent ze op zijn vingerpunte. Het enige wat Dani spijt aan de emigratie is het feit dat hij niet zijn hele collectie van 12 Mercedessen kon meenemen. Het heeft hem veel kopkrap gekost voordat hij kon besluiten welke hij mee zou nemen. Het werden een mooie grijze 260 SE en een blauwe 250 CE koepee. Voor mij waren dat onbekende modellen. Beide auto’s zijn in een prachtige conditie, nauwelijks ingelopen. De teller wijst bij allebei nog geen 100.000 kilometer aan.
Een andere auto die hem zeer na aan het hart ligt, is zijn Unimog. Uitgerust met werkelijk alles: kantelbak, driepuntshef en aftakas. Ook deze machine is in zeer goede conditie, al gebruikt hij hem bijna elke dag.

Dani en zijn gezin spreken onderling nog steeds Luxemburgs. Dat is blijkbaar een taal op zichzelf, net zo oud als het Duits. Er zit Duits, Vlaams en Frans in. De Melchiors zijn rustige, normale mensen die interessante verhalen vertellen over hun heimatland en hun leven. Het is een verrijking om ze te kennen.

Hasta la próxima!

Foto's: Danie Coetzee

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ed Bakker

    Danie altijd heel interessant u te lezen daar uit Paraguay, ik zelf heb ook een mercedes 190D meer als hobby auto . Alleen jammer dat boerderij u zuid afrikaans schrijven vertaalt in nederlands ik vind het juist zo leuk u eigen schrijven te lezen, hoop nog vaak van u te lezen

  • no-profile-image

    Danie Coetzee

    Ed, bly dat jy geniet wat ek lees én verstaan. Groetnis. Danie

Of registreer je om te kunnen reageren.