Rundveehouderij

Achtergrond

Meer aanbod slachtvee drukt prijs

Het aanbod slachtkoeien wordt groter. Het warme en vooral droge weer werkt negatief op de voervoorziening, die zorgwekkend begint te worden. Wat er aan melkvee aanwezig is wordt kritisch bekeken. Grotere melkveehouders ruimen dan eerder 5 tot 10 koeien op. Er groeit bitter weinig, bovendien is er te weinig voorraad gevormd. Dat heeft mede te maken met de situatie vorig jaar, toen uit financiële overwegingen vermeden is extra voorraad aan te houden.

Aan de andere kant valt de vraag naar rundvlees en zeker ook rosévlees nu weg. Dat is normaal in de vakantieperiode, waarin de retail minder vers rundvlees verkoopt en de verwerkende industrie niet of op een laag pitje draait. Bovendien is warm weer voor de afzet van rundvlees niet bevorderlijk. Voor de prijs van slachtkoeien een samenloop van omstandigheden op het verkeerde moment.

Prognose: Prijs onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.