Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Ingebroken!

Ben je even weg, blijkt er bij terugkomst te zijn ingebroken. Hoe wist de dief dat de bewoonster even weg was?

Ze was niet eens zo lang weg, maar toen ze terugkwam was er ongewenst bezoek geweest. Ze zag het meteen aan de buitendeur. Die stond open terwijl ze die ‘s zomers juist altijd goed dichthoudt, tegen de vliegen. In huis lag alles overhoop. Het lege boterbakje waarin ze kleingeld bewaarde, was leeg. Verder ontbrak er niks. In eerste instantie was ze kwaad. Welke idioot maakt er nu zo’n rotzooi om een handvol kleingeld? Later bleek dat de dief of dieven ook in de schuur waren geweest. Er was wat gereedschap weg: een slijptol en een boormachine.

Angst

Na de boosheid kwam de angst. Toen de inbraak gebeurde, was haar man in de stallen bezig. Die had niks gemerkt. Zelf was ze even een boodschap doen. En nee, de deuren gingen nooit op slot. Niet van het huis en niet van de schuren. Dat was alleen maar onhandig want er kwamen nogal eens mensen binnen die er wél mochten komen. De bakker, om het brood op het aanrecht te zetten, de schoonvader om gereedschap te pakken... Zo ging het al jaren. En nu dit.

Verzekering betaalt niks

De politie kon niks doen. Er waren immers geen sporen van braak. Om die reden betaalt de verzekering ook niks. Hadden ze de deuren maar op slot moeten doen.
Dat er spullen weg zijn, vindt ze erg. Maar veel erger vindt ze de angst. Hoe wist de dief dat ze even weg was? Had hij haar in de gaten gehouden? Nu denkt ze steeds iets in de struiken te zien, dat naar haar loert. Gèk wordt ze ervan. Haar man wordt gek van haar, want nu zitten de deuren wél altijd op slot, met als gevolg dat hij niet bij zijn spullen kan. Daarom zijn er extra sleutels in de maak. Maar het zal nog wel even duren voordat ze zich niet meer begluurd voelt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gekke Henkie

  En de bestolene meldt het bij de politie. Na enige tijd blijkt, dat er veel van dit soort diefstallen hebben plaatsgevonden in de regio. Er zit een systeem in en uiteindelijk worden de dieven gevat. Dat lees je veel later in de krant, maar van de politie hoor je niets. Dan blijkt dat de dieven worden veroordeeld. Ze krijgen een boete en daar krijg jij als bestolene niks van. Dat boetebedrag verdwijnt in de staatskas?
  Het slachtoffer van diefstal wordt door deze afhandeling natuurlijk niet vrolijk van politie en justitie. Zolang de dieven niet kaalgeplukt worden om de veroorzaakte schade van het slachtoffer te vergoeden, zolang blijft de misdadiger zich beloond voelen. En hij begint van voren af aan aan zijn illegale zzp-bedrijfje na een eventuele gevangenisstraf te hebben uitgezeten.

 • no-profile-image

  HERWIN

  De bakker die het brood in de keuken komt brengen ? Margreet, we leven in 2010...

 • no-profile-image

  Boer Harms

  Gelukkig komt in 2010 en ik hoop nog lang in de toekomst de bakker bij ons thuis.
  (niet iedereen woont in Amsterdam)

 • no-profile-image

  Jointje

  In Amsterdam komt alleen de pizzaboer en de escortdame binnen lopen. Ook gezellig.

 • no-profile-image

  Rollie

  Ik herken dat gevoel van bestolen worden, zelfs 2 x hier op lichte dag terwijl alles op slot was. maar bij een kenins van mij is het anders gebeurd. Een collga heeft haar man bestolen van baan....
  Dat vind ik ook erg.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Aan criminaliteit kleeft bij jullie te weinig risico. Als de crimineel nog straf krijgt is het laag en ze kunnen veel hulp verwachten. Slachtoffers moeten zich zelf maar zien te redden. Bij ons mag je met een inbreker als die in je huis is doen wat je wil. Daar wordt dan ook gebruik van gemaakt. Er wordt daarom niet erg veel ingebroken.

 • no-profile-image

  politie

  Doordat veel mensen hun hele doen en laten op internet zetten waneer ze even op vakantie zijn of even een boodschap doen is het tegenwoordig wel erg makkelijk om te weten te komen of er iemand thuis is.
  In DK gebruikt de politie het al om te kijken of mensen hun huis wel afsluiten als ze op vakantie gaan.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.