Rundveehouderij

Achtergrond

Vleeskalveren moeizaam prijshoudend

De afzet van vlees van blanke en jonge rosé vleeskalveren loopt deze week moeizaam prijshoudend. Een aantal vrije dagen in Italië en Duitsland (Sacramentsdag) verstoort de afzet van kalfsvlees van deze dieren. Een krap aanbod aan blanke en jonge rosévleeskalveren houdt de prijzen van de dieren nog moeizaam overeind.
De notering voor de betere jonge rosé vleeskalveren blijft nog wel gelijk, maar de prijzen van de mindere kwaliteiten van deze dieren dalen wel met 3 cent per kilo. Daarmee loopt het prijsverschil tussen de slechtste en beste jonge rosévleeskalveren op van 5 naar 8 cent per kilo geslacht-gewicht. De prijzen liggen daarmee tussen € 3,20 tot € 3,28 per kilo geslacht-gewicht. Dat is 5 cent meer dan een jaar geleden.
De notering van de oudere rosé vleeskalveren daalt met 3 cent naar € 2,97 tot € 3,02 per kilo geslacht gewicht. Door het wegvallen van de slachterij Weyl Beef Products moeten houders van oudere rosévleeskalveren nieuwe afzetmogelijkheden zoeken voor hun dieren. Dat leidt nog niet tot forse prijsverlagingen, maar tot een geleidelijke daling van de noteringen. Desondanks noteren zware rosé vleeskalveren 15 cent per kg hoger dan een jaar geleden. Er zijn diverse biedingen op Weyl. De curator bekijkt deze nog.
De prijs van blanke vleeskalveren blijft op € 4,17 tot € 4,27 per kilo. Dat is 35 cent per kilo meer dan een jaar geleden. De kostprijs ligt rond € 4,50 per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.