Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs lammeren zakt door groot aanbod

De schapenmarkt kenmerkt zich door oplopend aanbod. Dat geldt zowel voor de jaarlingen als de ram- en ooilammeren. Het grote aanbod houdt verband met de lange winter, waardoor dieren niet tijdig op gewicht kwamen. Bij een redelijk prijsniveau zijn ze bovendien even vastgehouden in de hoop op meer.

Voor weidelammeren is het seizoen net begonnen. Het gras is verbeterd, mede in combinatie met mooi weer levert dat over een à twee weken de beste kwaliteit op. Aangezien dit lamsvlees een seizoensproduct is, telt dat mee. Voor ooilammeren is de animo wat minder door concurrerend aanbod van zuiglammeren.

Oude slachtschapen worden prijshoudend verkocht, de export valt mee. Ook op de binnenlandse markt is het vlees van de schapen goed te verwaarden, mits van de luxere rassen.

Prognose: prijsdaling lammeren, schapen gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.