Rundveehouderij

Achtergrond

Onrust drukt aanbod slachtvee

De verwikkelingen rond het faillissement van Weyl Beef krijgen nu meer effect, doordat her en der duidelijk wordt dat handelaren een veer moeten laten of zelfs omvallen. Dat uit zich in onrust. Als gevolg daarvan blijft het toch al niet ruime aanbod aan slachtkoeien minimaal. Dit in een periode waarin de vleeshandel niet slecht gaat, deze loopt redelijk door met – althans voorlopig – een mededinger minder. Het gevolg voor de vleesprijs is een ‘nul plus’-trend. Dat willen zeggen dat de prijs niet verder negatief wordt beïnvloed door het wegvallen van de prijsopdrijver Weyl Beef. Een kleine plus zit er mogelijk in.
De handel op de veemarkten hield het voorlopig op onveranderd. In Duitsland is de invloed van een klein aanbod en betere vleeshandel sterker. De Duitse en Nederlandse prijzen kruipen naar elkaar toe.

Prognose: Lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.