Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren goedkoper

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verlaagt zijn prijzen voor alle stierkalveren en blauwe vaarskalveren met 10 euro per stuk. Zwart- en roodbonte vaarskalveren noteren 5 euro per stuk lager. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit komt daarmee op 120 tot 140 euro per stuk. Dat is dezelfde prijs als een jaar geleden.
Dit tijdstip van het jaar is minder gunstig voor vleeskalverhouders om hun stallen vol te zetten met nuchtere kalveren. De dieren komen na de feestdagen aan het eind van dit jaar op de markt als vleeskalveren. Dan leveren die meestal minder geld op dan voor de kerstdagen. De opbrengst van kalfsvlees staat nu ook onder druk. Bovendien stijgt de import van Duitse nuka’s, omdat daarvan minder naar Spanje gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.