Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend traag op de veemarkt in Purmerend. Ondanks een kleiner aanbod brachten de dieren 10 euro per stuk minder op dan vorige week. De noteringscommissie van Purmerend verlaagde de prijzen van rood- en zwartbonte stierkalveren echter met 4 tot 5 euro per stuk. Haar prijzen liepen wat achter bij de andere Nederlandse kalvernoteringen. Daardoor valt de prijsdaling lager uit dan de handel aangeeft. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteerden 104 tot 124 euro per stuk. Dat is 16 euro per stuk mindere dan een jaar geleden. De nuchtere kalveren, die vleeskalverhouders deze week opzetten, komen begin volgend jaar op de markt als vleeskalf. Na de feestdagen aan het eind van dit jaar eten consumenten even wat minder vlees. De opbrengst van vleeskalveren komt daardoor begin volgend jaar waarschijnlijk onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.