Rundveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Melken of voetballen kijken?

Fanatiek boerzijn en fanatiek voetbalkgek zijn, gaan slecht samen. Binnenkort start het WK. Voor vrouwen breken zware tijden aan.

Veel vrouwen geven geen moer om voetbal. Dat gehol achter een bal aan en die bal moet dan in een doel en als dat niet lukt, of het lukt bij de tegenpartij juist vaker, dan wordt er geknokt. Lukt het wel, dan wordt er uitzinnig gejuicht en slaat de algehele verbroedering toe. Van verzustering heb ik nog nooit gehoord.

Samen met een boerenechtgenote zat ik af te geven op voetbal. Wat ze er aan vinden, de mannen. Die van haar was zelfs bereid zijn werktijden erop aan te passen, hoewel hij nog nooit zijn werk had aangepast om haar in huis eens te helpen.

De wedstrijden zijn redelijk boervriendelijk ingepland, ze zijn om half twee of vier uur ’s middags of om half negen ’s avonds. Dat is te doen. En als manlief het echt niet kon bolwerken, verwachtte hij van haar dat ze het over zou nemen. Het WK is er tenslotte niet elke week, dat moest ze toch begrijpen. Nou, ze begreep er geen ruk van. Normaal mocht ze zijn koeien amper aankijken, maar voetbal verandert kennelijk alles.

Overigens wilde hij niet eens dat zij samen met hem zou kijken. Niet alleen omdat zij zijn werk in de stal wellicht moest overnemen, maar ook omdat hij zich groen en geel ergerde aan haar vragen. Nee, voetbal is GEEN spelletje en nee, die cijfers op hun rug geven niet het IQ van de spelers weer.

Om even te kunnen ontsnappen aan de voetbalgekte, worden her en der speciale vrouwenavonden georganiseerd. Maar als je boerin bent en je moet inspringen omdat je man per se het WK wil zien, zit zelfs dat er niet in.

Voor boerinnen die niet van voetbal houden, breken straks zware tijden aan.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  ja tuurlijk! dit klinkt weer heel erg als een verzonnen verhaal. die vrouw moet wel heel erg bij haar man onder de plak zitten. is die boer soms moslim of zo, daar hebben vrouwen ook alleen maar naar de pijpen van hun man te dansen en verder hun mond te houden. ik geloof geen ene moer van dit verhaal

 • no-profile-image

  Han

  Margreet. Een mooi verhaal met naar mijn gevoel duidelijk een serieuse ondertoon. Ben ik blij dat ik geen koeien heb en geen voetbal fanaat ben, hoef ik niet te kiezen tussen TV en koeien of mijn vrouw "pesten".

 • no-profile-image

  Jos

  Beste Margreet,
  Ik weet niet wat je hier nu voor situatie probeert te schetsen. Het feit dat je zoiets schrijft kan enkel een doel dienen. Dat je probeert de buitenstaander weer een aversie van de melkveehouder mee te geven. Want geeft nou toe, iedere boer is toch gewoon een stomme sukkel die voor minimale marges zichzelf en zijn gezin naar de klote werkt.

 • no-profile-image

  Jos

  Beste Lezer, het onderstaande is natuurlijk sarcastisch bedoeld.

 • no-profile-image

  boer

  Nou er zit wel wat in hoor. Ik mag graag een potje voetbal kijken en ik heb veel zin in WK. Mijn vrouw geeft er niks om. Meestal gaat ze erop uit als ik kijk want als Nederland niet wint, kan ik erg sjagrijnig zijn. En Margreet heeft gelijk: niets zo erg als een vrouw moeten uitleggen wat buiten spel is.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Ha, mijn vrouw werkt, en ik doe thuis tijdens de wedstrijden de boekhouding. In theorie kan je nl prima met een laptop achter de TV zitten.

 • no-profile-image

  Eleonie

  Hahahahahaha!
  Ben ik even blij dat Noorwegen niet mee doet met een eigen nationaal team!

 • no-profile-image

  Het leven is leuk, schrijf er dan ook over.

  Verwjderd wegens persoonlijke aanval.

 • no-profile-image

  Koning Voetbal

  Persoonlijk ken ik Margreet niet. Vandaar dat de reactie ook niet persoonlijk bedoeld was. Vind het echter grootste flauwekul wat ze schrijft. Het onderwerp is in elk gezin van toepassing, waar 1 van de 2 partners niet om voetbal geeft. Het is zelfs op de werkvloer van toepassing in vele bedrijven. Door het artikel van haar komt het over of het specifiek voor de boerenstand geldt.
  En dan kan ik het niet nalaten om er een geintje van te maken. Zo van als journalist kun je alles schrijven, maar dat kan je als lezer ook. Poets weder poets. Dag Margreet xxx.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.