Rundveehouderij

Achtergrond

Hoge prijs remt afzet melkvee

Voor gebruiksvee is de prijs momenteel een breekpunt om te komen tot vlotte handel. Voor melkvee is in het binnenland nu toch al minder vraag vanwege activiteit op het land en bij de voerkuil. Daarnaast vinden boeren de melkkoe gewoon te duur.

De export stagneert eveneens op grond van de hoge prijs. Ook in Engeland is melkvee nu moeilijk te plaatsen. De export van vaarzen loopt wel door. Ze zijn in Rusland nog wel gevraagd, maar de financiering begint langzaamaan een probleem te worden.

Er wordt goed gemolken, er is bij de bedrijven genoeg vee. In de eerste 20 weken van dit jaar zijn er bijna 28.000 runderen minder geslacht dan vorig jaar. Later in het jaar zal het aanbod melkvee dus wel aantrekken, als melkveehouders de balans opmaken en bezien hoe ze verder zullen gaan.

Prognose: prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.