Rundveehouderij

Achtergrond

Flauwe quotumhandel

Het is bijzonder rustige quotumhandel. Transacties die er waren liepen uiteen van 30.00 tot 100.000 kg. Boven een prijs van 19,25 gelooft de koper het wel op dit moment. Met spanning wordt ook uitgekeken naar de voorschotmelkprijzen voor juni, die een signaal kunnen zijn voor het verdere verloop van de tot dusver opgaande zuivelmarkt.

Wie structureel wil groeien heeft zich in ieder geval in het begin van het jaar voorzien van extra quotum, om risico op torenhoge prijzen later in het jaar te ontlopen. Over een tijd komen kopers aan de markt die merken dat het melken toch wel flink doorgaat en wat aanvulling nodig hebben.

De druk om stijgende prijzen voor te blijven is voorlopig weggevallen. De aanbieders op hun beurt lijken ook geen haast te hebben, er is weinig aanbod voor prijzen beneden € 19,50. Dit was vorige week al een barrière, de impasse-situatie houdt aan. De leaseprijs bleef eveneens ongewijzigd.

Prognose: Prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.