Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel duurder vanwege veel vraag

Het aanbod bierbostel is momenteel redelijk te noemen. Het is iets minder dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De vraag is wel groot, veehouders zijn druk met de ruwvoervoorziening. Er is grote behoefte aan aanvulling van de eigen productie. De productstromen groeien momenteel niet en zijn daardoor prijshoudend. Uiteraard zijn de vermelde prijzen dagprijzen, er worden ook nog in april en mei in voorverkoop gekochte partijen uitgeleverd. Prijsverschillen tussen levering van normale en erg grote hoeveelheden ineens spreken eveneens voor zich.

Aantrekkelijk is het lage prijsniveau van tarwegistconcentraat. Dit eiwitrijke product kan voor veehouders een prijstechnisch aantrekkelijk alternatief dan wel aanvulling bieden op raap- en sojaschroot. Vloeibaar aangeleverd vereist het wel een silo, die niet iedere veehouder ter beschikking heeft. Het is ook mogelijk tarwegistconcentraat toe te passen dat is verwerkt tot stapelbaar product na menging met soja en droge pulp. Ook dan is de voederwaardeprijs nog erg aantrekkelijk.

Prognose: Prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.