Rundveehouderij

Achtergrond

Alternatief voor formaline

Digiderm is een reukloze, niet bijtende, milieuvriendelijke vloeistof op basis van een aantal zuren. In combinatie met water en een geringe hoeveelheid kopersulfaat wordt dit aan het voetbad toegevoegd.

Een 4 maanden durend onderzoek van GD Deventer en PTC+ op melkvee met serieuze Mortellaro problemen heeft aangetoond dat 2 % Digiderm + 2 % kopersulfaat een goed alternatief is voor het gebruik van formaline in voetbaden. Ruim 100 koeien gingen 2x daags door een gescheiden voetbad met Digiderm aan de linker kant en formaline aan de rechter kant, waarbij onder deze omstandigheden Digiderm 5x per week werd toegepast en formaline 4% gedurende 1 dag per 14 dagen. Conclusie van het onderzoek is dat DigiDerm bij het voorkomen van Mortellaro 3 keer effectiever is dan formaline.

DigiDerm wordt geleverd in een 15 liter jerrycan à €11,65 per liter (excl. btw) of in een 200 liter drum à €9,90 per liter (excl. btw).

Voor meer informatie: AgrInnovations B.V., Ketelmeerstraat 140-144, 8226 JX Lelystad, tel. 06 - 33 96 03 67, website: www.digiderm.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.