Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Afwachtende kopers in rustige markt

De quotumhandel heeft een rustige week achter de rug. De verhoging van de melkprijs door DOC kaas had geen merkbaar effect. De al eerder uitgebrachte plus over de maand juni van FrieslandCampina gooide de knuppel al eerder in het hoenderhok.

Koopmelktransacties blven qua prijs onder de grens van €19,75 hangen. Erboven was geen belangstelling. Aspirantkopers hebben momenteel de neiging niet direct te bieden, maar informeren naar de stand van de markt, om voeling te houden. Gemiddeld waren de kooptransacties kleiner dan de afgelopen weken, rond de 30.000 kg.

Een rem op bijkopen is zorg voor de kosten van de ruwvoervoorziening, overigens is dat per regio verschillend. In het oosten speelt droogte wat dat betreft een rol.
In leasen iets meer activiteit, met partijen ook vanaf 20.000, met een enkele uitschieter. De prijs hiervoor is stabiel op €4,75.

Prognose: Prijs gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  de droogte houdt nog een tijdje aan, dus de quotum koop/lease prijzen zullen binnenkort wel gaan kelderen.....

 • no-profile-image

  Realistische

  Ja Paul, een mens mag hoop hebben.
  Het is natuurlijk een illusie dat met deze melkprijzen, en verwachte melkprijzen het quotum in prijs gaat dalen. Mensen kopen gewoon bij, ook al moeten ze er voer voor aankopen. Eind volgende week wordt er al weer stevige regen verwacht, en is alles zo weer vergeten, zodat de quotumprijs gestaag door kan stijgen. Teveel stallen staan half vol, en teveel plannen zijn gebaseerd op een volle stal. Dus quotum blijft duur.
  Maar hopen mag altijd.!

Of registreer je om te kunnen reageren.