Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod slachtkoeien blijft krap

Er zijn nog maar weinig koeien aangevoerd op de veemarkten, al was het aanbod iets ruimer dan de voorgaande week. Enerzijds zijn boeren druk met inkuilen, anderzijds was er de vrees dat de prijs zou dalen gezien de perikelen in de slachterijwereld. Maar dat bleek niet terecht: ondanks het wegvallen van Weyl Beef bleef het aanbod aan slachtvee krap. Het vee is over het algemeen vlot verkocht. Op de markt in Leeuwarden werd duur ingezet, maar liep de verkoop rustig af. De prijs daalde er 5 cent.

Deze week is meer aanbod te verwachten. Het achtervlees wordt iets duurder verkocht, voorvlees goedkoper. Het mooie weer speelt daarin mee, voor luxere delen is in deze tijd van het jaar meer markt. In Duitsland trokken de stierennoteringen dan ook aan. In Nederland zijn stieren moeilijk te plaatsen, dit is een nichemarkt met veel vaste relaties.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.