Rundveehouderij

Achtergrond

Zwart- en roodbonte kalveren duurder

De handel in zwart- en roodbonte nuchtere kalveren liep vandaag goed op de veemarkt in Purmerend. Het aanbod van de dieren was met 605 stuks iets kleiner dan vorige week dinsdag. Vleekalverhouders willen graag nuchtere kalveren opzetten, omdat deze dieren vlak voor de feestdagen aan het eind van het jaar op de markt komen als vleeskalf. Zij hopen dan op hoge opbrengsten voor hun slachtrijpe dieren. Desondanks blijft de prijsstijgijng dit jaar beperkt ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Toen steeg de prijs voor zwartbonte stierkalveren met 30 euro naar 150 euro per stuk. Vandaag steeg de prijs voor deze dieren met 5 euro naar 116 euro per stuk. Het prijsverschil met vorig jaar bedraagt dus 34 euro per stuk. Kruislingen ofwel vleesrassen noteerden vandaag onveranderd in Purmerend.

Of registreer je om te kunnen reageren.