Rundveehouderij

Achtergrond 238 x bekeken

Taaie handel in melkvee

Het is momenteel niet eenvoudig om melkkoeien geplaatst te krijgen in Nederland. Boeren zijn druk met inkuilen en hebben minder animo om zich bezig te houden met de inkoop van vee. Verder zijn de prijzen aardig opgelopen. Ook de verkoop van de tweede kwaliteit gaat moeizaam. De vraag vanuit het buitenland is een stuk groter. Dat geldt dan vooral voor nieuwmelkte verse dieren, eerste kalf. Het aanbod daarvan is matig tot redelijk. Er zijn veehouders die nu vaarzen verkopen, als alternatief voor het kopen van melk. Ze maken pas op de plaats met hun productie.
Vooral nieuwmelkte koeien gaan vlot weg op export, anders zou het aanbod voor Nederland te groot zijn. De afzet van kort drachtige vaarzen loopt wat stroever op bestemming Rusland. Afnemers daar kunnen de financiering moeilijk rond krijgen.

Prognose: Prijs melkkoe komt onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.