Rundveehouderij

Achtergrond 49 reacties

Papier is geduldiger dan ik

LNV is er trots op dat er zoveel gebruik gemaakt wordt van internet. Ik gniffel daarom, want je kunt niet anders. Toch verlang ik nog wel terug naar de papieren opgave. Vroeger bleef een streep tenminste staan.

Heeft u de gecombineerde opgave al ingevuld? Het is een klus die menigeen vooruitschuift, volgens mij. Ik snap niet hoe ze dat zo kunnen timen bij al het voorjaarswerk. Waarom niet in februari?! Maar goed, anderhalve week geleden had ik een avond ingepland om de administratieve last op te pakken. Zul je altijd zien… Crasht uitgerekend die middag de pc met daarop het managementprogramma. Dus: geen diergegevens. Na een paar dagen verlengde uitstel, kan het dan een week voor de deadline eindelijk echt gebeuren.

Uitgebreide toelichting

De eerste pagina’s gaan nog wel, maar niet veel later snap ik waarom ik er tegenop zag. Het onderdeel over de percelen wordt voorafgegaan door een 15 pagina’s tellende toelichting. Trouw lees ik die. Ondertussen ga ik af en toe terug naar de aanvraag, want ergens heb ik gelezen dat de verbinding om veiligheidsredenen wordt verbroken als je een half uur geen gegevens invoert. Alles wat je tot dat moment hebt gedaan gaat dan verloren. Datzelfde geldt voor de avondmaaltijd, die gebeurt ook met een blik op de klok, want het zal me toch niet gebeuren…

Opnieuw perceelsgrenzen aangeven

Ik heb in januari de grenzen van een aantal percelen geprobeerd opnieuw in te tekenen. De grenzen lopen niet helemaal zoals Dienst Regelingen dat vanaf grote hoogte had gezien. Ik had destijds bij één perceel het gevoel dat het gelukt was en bij een tweede perceel ben ik na drie foute pogingen toen maar gestopt.
Geen van de aanpassingen blijkt geregistreerd, dus ik ga de lijnen opnieuw proberen te zetten. De verbinding is traag en geregeld tuur ik naar een zandlopertje en de woorden ‘Een moment geduld aub…’

Muurvast

Op een gegeven moment zit ik toch al zeker tien minuten naar dit beeld te kijken. Oh ooh... de pagina zit muurvast. Nu maar hopen dat niet alles verloren gaat als ik deze pagina wegklik. Maar blijven kijken naar dit stilleven heeft ook geen zin. Met lood in de schoenen klik ik op het rode kruisje. Ik start opnieuw op en zie dat de gegevens gelukkig nog bewaard zijn gebleven. Wel moet ik het hele menu weer door om uiteindelijk bij de pagina te komen waar ik gebleven was.
‘Wat een gedoe’, denk ik weer een paar zandlopers verder. ‘Lastenverlichting hebben ze het dan over. Voor LNV wellicht, maar niet voor de boer!’ Hoewel Dienst Regelingen het met de uitgebreide uitleg toch duidelijk wel toegankelijk probeert te maken, valt het nog niet mee.

Lijn kleeft aan muis

Volgende uitdaging is een grasperceel dat deels maisland is geworden. Bovendien kloppen ook hier de lijnen niet. Aan de ene kant zit ik wel zes meter op het perceel van de buurman, terwijl ik er aan de andere kant, van een andere buurman, een meter of drie onterecht bij krijg. Ik besluit eerst de grenzen aan te passen en daarna het perceel te splitsen.

Het aanpassen van de grenzen lukt. Bij het splitsen van het perceel slaat de pagina weer muurvast. Dus een nieuwe poging. Ik roep het perceel op, klik op de splits-knop en wil het perceel nog even vergroten zodat ik goed kan zien waar ik de lijn moet trekken. En pats.. opnieuw vast. Ik heb door dat ik met het vergroten van de kaart iets vraag wat het systeem niet aankan. ’Hoe zou een boer zonder internet-ervaring dit moeten doen?’, vraag ik me af.

Bij de derde poging laat ik het vergroten achter wegen en zet de lijn bij benadering op de juiste plek. De beschrijving zegt: Buiten de perceelsgrenzen klikken. Dat doe ik aan weerszijden, maar ik kom aan opslaan van deze wijziging niet toe. Die rotlijn blijft aan mijn muis kleven en achtervolgt me over het hele scherm. Grrr… Boer erger je niet: Ga terug naar start en probeer opnieuw! verzucht ik, terwijl ik ontzettend terugverlang naar het papieren tijdperk. Dat je met potlood, of nog beter de netjes bijgeleverde Stabilo-pen, gewoon een lijn kon trekken en dan klaar was.

Grond verdwijnt zomaar

Poging vier. Terwijl het systeem ratelt om de gegevens weer in beeld te krijgen, switch ik even naar de toelichting. Lees de beschrijving nog eens en zie dat ik ‘dubbelklikken om de lijn te beëindigen’ over het hoofd heb gezien.
Ik doe dat en zowaar het werkt. Maar ik schiet ook direct in de lach. Het perceel dat zojuist nog 1,64 hectare was volgens de computer – ik weet niet beter dat het perceel 1,65 hectare is - blijkt nu 1,01 en 0,61 te zijn. Pff… 0,02 hectare in rook opgegaan!
Ik schud mijn vermoeide hoofd en lees wat de beschrijving zegt over hoe te handelen als de oppervlakte niet klopt. Annuleren klikken en het vervolgens opnieuw doen. Ik doe braaf nog een keer precies hetzelfde: 1,02 en 0,61 verschijnt er in beeld. Nou ja jongens, als jullie nog eens 0,01 hectare menen te moeten afsnoepen, moet je dat vooral doen. Het is 23.00 uur geweest. Ik ga slapen!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mike

  Ik denk dat iedereen die de opgave gedaan heeft deze problemen kent.

  wat een gedoe.

 • no-profile-image

  Remmelink

  Exact dezelfde problemen voor 15 maart alle perceelsgrenzen netjes nagelopen en hier en daar veranderd. Nu met de opgave blijkt dat percelen die vorige keer nog goed waren nu veranderd zijn, in positieve zin maar ook in negatieve. En de percelen waar de veranderingen voor 15 maart waren gedaan konden weer opnieuw worden ingevoerd. Conclusie in maart dus halve dag voor niks aan het klooien geweest en nu weer een halve dag!! Dat is het probleem als je meerdere percelen hebt totaal 18 moeten aanpassen. Nu het klaar is heb ik nog het idee dat er niets maar dan ook niets van klopt.

  Een belletje naar een gecertificeerd bureau die land meet volgende week. Dan maar in de buidel tasten, meten is weten zeggen ze.

 • no-profile-image

  Boer met buikpijn

  Wat een ellende dit jaar, eindelijk iemand die er nu mee naar buiten treed! Dienst Regelingen mag hier wel wat meer op aangesproken worden door de landbouworganisaties. Onvoorstelbaar dit.

 • no-profile-image

  theo

  dit is één van de verworvenheden van het digitale tijdperk hoe slimmer het programma des te groter de problemen die ze oproepen. controleerbaarheid is de grootste boosdoener op dit gebied het gaat er niety om of iets waar is maar of het te controleren is. ik denk dat er inmiddels heel wat gevloekt en getierd is en fysiek geweld gepleegd wordt achter de pc

 • no-profile-image

  Probeer opgaven te doen

  Wat een gezeur, konden wij maar staken, maar ja, onze toeslagrechten pakken ze ons zo af als het niet klopt, zelfs als het onze schuld niet is.
  Dus nog maar eens proberen.

 • no-profile-image

  keesmees

  Snap niet wat jullie voor probleem hebben ben een uurtje bij mijn adviseur geweest!
  En 's avonds stond de gehele opgaaf inclusief perceelsaanpassingen van 20 percelen op mijn mail.
  Dat kost mij dan 250 euro nou daar ga ik echt niet voor tobben!
  Ik neem aan dat jullie de belastingaangifte ook niet zelf doen nou deze opgave doe ik al jaren niet meer zelf ook dat is een keuze die ik als ondernemer maak en mij uitstekend bevalt!

 • no-profile-image

  Friese Boerin

  Vroeger trouwde men begin mei, maar elk jaar weer staat in deze periode ons huwelijk op de tocht door de stress rondom 15 mei. Zelfs ons enige jaarlijkse vakantie ,de wintersport , werd eerder huiswaarts gekeerd om de perselen nog op tijd aan te passen en nu zie je dat er nog niets aangepast is van hun kant. Dus weer alles opnieuw aangepast. Terwijl wij alle perselen netjes in volgorde aanleveren , gaat hun volgorde van hot naar her , hoe bedoel je overzicht . Ik denk dat wij ze beter op een rij hebben dan zij.
  We wilden nog even een aanvraag doen voor de Nationale Reserve 2010, kon tegelijk met de meitelling.
  Nou mooi niet , moest je telefonisch aanvragen. En hele dag geprobeerd te bellen en eindelijk om rond 21.00 uur iemand te pakken. Of we de volgende dag terug konden bellen want zij kon dat niet aanvragen wel haar collega's , maar die waren in gesprek. Dus volgende dag weer geprobeerd en rond 16.00 uur de goede papieren aangevraagd. Gister pas in huis gekregen en met alle mogelijke bewijsmateriaal van volledige bouw- en milieuvergunning en facturen van de bouw ( die bij de boekhouder zijn)moet dat dus 15 Mei bij Dienst Regelingen op de mat liggen per post.
  Nou ik hoef niet te vertellen wat wij gisteravond hebben gedaan, maar wij hebben niet aan onze relatie gewerkt!!!

 • no-profile-image

  Leo Sturm

  Bij het lezen van deze weblog komt mijn eigen ervaring van de gecombineerde direct boven. Ik heb precies dezelfde ervaring met grenzen voor de tweede keer verleggen, percelen splitsen, lijnen verschuiven en wat alleemaal niet meer. Maar aan de andere kant heb ik ook een gevoel van opluchting. Ik ben namelijk niet de enige die deze hele opgave als 'een hele grote opgave' ervaren heeft.

  Met vriendelijke groet, Leo Sturm.

 • no-profile-image

  W uit L.

  Zelfs adviseurs hebben moeite met de gecombineerde opgave! Gisteravond even gebeld met mijn adviseur, deze was momenteel elke avond tot 23:00 op kantoor bezig met perceeltjes recht te trekken!! Het is onvoorstelbaar hoeveel leed het invullen van de gecombineerde opgave met zich meebrengt.

 • no-profile-image

  keesmees

  Wat een geleuter allemaal!
  Mijn adviseur regelt de opgaaf al jaren en hij zal ook wel is problemen hebben maar dat is dan zijn probleem om het maar bot te zeggen! Ik huur hem in en betaal hem graag om dit te regelen en daarmee basta.
  Mijn boekhouder zal ook wel is problemen hebben met de belasting aangifte daar ga ik mij toch ook niet in verdiepen!
  Als u zelf een en ander wil regelen ga dan niet zitten zeuren mijns inziens is de opgave gewoon specialisten werk net als een belasting aangifte.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Kan mij helemaal herkennen in deze weblog had bijna de computer aan digelen geslagen, terwijl ik het vroeger op papier maar een eitje vond , vraag volgend jaar papieren opgave maar aan want dit is waanzin ben wel blij dat ik tenminste niet de enige was dacht al dat het aan mij lag.

 • no-profile-image

  koeienboer@agroweb.nl

  Het is werkelijk een grof schandaal met welk een last boeren jaarlijks worden opgezadeld. Ook het feit dat er betaald moet worden voor derogatie. Vanwaar die diefstal ? Je doet je best binnen alle smalle marges het beste resultaat te halen; bij positief getal komt de fiscus toch ook al langs; en dan moet er ook betaald nog worden als men gewoon van de mogelijkheden gebruik maakt. Ook de belachelijke kosten voor de melding i.v.m. grondbewerking. Dit wordt opgegeven en de kosten worden automatisch afgeschreven. Doet men het niet dan mag je niet ploegen. Hoeveel het kost kon dienst regelingen niet zeggen. Ook als er géén kabels en/of leidingen in de grond zitten. Het liefst zou ik oproepen tot weigering van het gehoorzamen aan deze chantage; immers, men houdt de toeslagrechten in. Advies alom: Stem géén CDA. (communistisch democratisch appel).
  De Balkenbende heeft dit tenslotte allemaal nationaal geregeld.

 • no-profile-image

  Simpele ziel

  Het moest toch simpel zijn ? Nog even en Keesmees stuurt zijn ega ook naar de adviseur voor een simpel klusje.

 • no-profile-image

  Zandboer

  Ach, prima te doen eigenlijk. Overigens werkt het met Mozzilla firefox veel sneller dAN MET iNTERNET eXPLORER. Alle vragen, ja vervelend, maar als het bedrag dan weer overgemaakt wordt, dan was het de moeite zeker waard. Lijnen trekken, percelen veranderen e,d, is goed te doen. Liever een uurtje achter de pc dan een hele dag over het papier. Want als het daar niet gpoed gaat kun je nadien telkens de boel weer veranderen en verbeteren, een aantal keer. Nu de tan codes ingevuld zijn, weet ik tenminste dat ik de boel goed ingevuld heb.

 • no-profile-image

  van dijk

  Het is wel te doen.Alleen, het gaat nergens over.
  Ik bedoel:Wat maakt het uit hoeveel uur mijn vrouw meewerkt of hoeveel hectare ik kan beregenen. En dan die hectares afsnoepen van boeren. 't is gewoon zielig

 • no-profile-image

  Wilco

  Ik vond het wel te doen, maar de jonge generatie gaat het denk ik ook iets gemakkelijker af. Ik vind het wat betreft de opbouw buitengewoon FLUT. Je kunt het niet eens per onderwerp uitsplitsen, bij een foutje moet je het hele menu weer doorlopen. Verder kun je niet zonder wijziging een perceel bevestigen, dus eerst even wat rommelen en dan pas staat er een groen vinkje achter.
  Toch jammer dat we 0,01 ha moeten missen, reden= een hoopje van 30m3 teelaarde en een paar pallets stenen. Verder vind ik het grappig dat ze met Google Earth alle percelen hebben bekeken en verbaast het mij dat die ambtenaren het zelf niet zien: Er mag veel te weinig mest op onze grond!!!! Ik schrok er van hoe je uit de lucht zulke dorre plekken ziet!

 • no-profile-image

  Rik

  Fijn te horen dat ik niet de enigste ben die de opgave een klote ding vind. Je word overlal verplicht om dingen in te vullen terwijl je dat niet wil. maar het juiste antwoord staat er niet tussen. doe je het niet kan je niet verder. Nergens kan je wat uitleg bij zetten. En ik zou die keesmees ze adviseur wel eens willen spreken. Als je een eenvoudig bedrijf runt gaat het wel. Maar hoe moet een buitenstander alles weten als het bedrijf erg in elkaar verweven zit. Word tijd dat DR eens op ze plaats gezet word en ophoud met het arrogante gedrag. Ze kuinnen beter mee helpen. Want van al het geld wat er uit brussel komt betallen wij weer een groot deel belasting. das geld voor verkapte werkeloze. (genoemd DR medewerker)

 • no-profile-image

  Wim

  Ook ik deel de ervaringen van de schrijver van dit artikel. Aan het eind van de aanvraag moet je invullen hoeveel uren je aan de opgave hebt besteed. Dit ging niet verder dan 10 uur en 55 minuten. Ik heb meer tijd nodig gehad!!

 • no-profile-image

  Marnix

  Leuk he Jacco! Bietje kompjuteren....
  Vorig jaar en jaar daarvoor heb ik voor het eerst digitaal alles ingediend en weliswaar met mijn vingers in mijn neus! Alleen de gegevens nalopen welke van toepassing en en de koffie kreeg geen kans om koud te worden. Nu moet je allerhande gegevens nakijken welke NIET van toepassing zijn en ben je 10% van je land kwijt. (is overigens een gemiddelde wat ik ook van collega's hoor)
  Niet voor niets is het dat een hoop agrariërs dit klusje doorschuiven naar hun accountant of 'moeder de vrouw'.

  En over die 10% minder land.... 10% minder land, betekend 10% meer water(berging)! Was daar ook niet een financiële compensatie voor???

 • no-profile-image

  Joke

  Ook ik heb weer met schrik en beven de Gecombineerde opgave gedaan, per computer. De eerste vragen gaan wel maar dan een probleem al onze percelen hebben een ander nummer gekregen van LNV, moet je dat eerst allemaal weer veranderen want anders kloppen de gegevens van de grondmonsters natuurlijk weer niet.
  Dan moet ik het bouwland anders indelen ook dat wil weer niet lukken, gebeld met de helpdesk maar ook daar snappen ze het niet we zijn een uur bezig geweest aan de telefoon met de helpdesk dan eindelijk gelukt.
  Ook kloppen de afmetingen niet zo maar 1 hectare weg( komt zeker door alle slootkanten, hebben 18 percelen met aan alle kanten sloten). Ben het er mee eens wat maakt het uit ofdat je beregend, heeft toch helemaal niets met het land en de mest te maken?
  Ben er bij elkaar 10 uur mee bezig geweest om moedeloos van te worden.
  Lnv denk eens aan de boeren en doe het weer zoals vroeger.

 • no-profile-image

  boerinneke

  Het is toch te gek voor woorden, al die tijd die we met elkaar kwijt zijn aan wijzigingen aanbrengen. Dan hebben we het nog niet over de tijd die de door ons betaalde mensen al nodig gehad hebben om er zo'n puinhoop van te maken. Is dit een manier om de werkloosheid te verminderen?

 • no-profile-image

  Arjan

  Ik heb het dringende advies gekregen om aan het einde van de opgave bij het antal in te vullen minuten en uren dat er aan besteed is het maximale in te vullen 10 uur en 55 minuten dus. dit omdat ze deze vraag gebruiken om aan te tonen dat de administratieve lasten zijn verlaagd. Hoog aanhouden dus.....

 • no-profile-image

  Gerwin

  Vorig jaar waren wij ook begonnen op internet de gecombineerde opgave in te vullen, dit was toen al een mislukking. Daarom hebben we vorig jaar de papieren versie aangevraagd. We hebben dit jaar niet eens geprobeerd om het via internet in te vullen, gelijk in de eerste week van april de papieren versie aangevraagd. Dus, wat doen jullie allemaal moeilijk? Tip voor volgend jaar: Vraag gewoon net als wij de papieren versie aan!

 • no-profile-image

  Boertje

  Ik heb de gecombineerde opgave ook digital ingevuld.in mijn ogen is digitaal een perfecte oplossing.
  met een probleempje werd ik door DR perfect geholpen!
  Tip voor volgend jaar : begin eens een paar weken eerder dat scheelt veel tijd en ergenis.

 • no-profile-image

  boerin

  is het niet gewoon zo dat degene die fouten maakt, ze ook op moet lossen. Ze hebben google earth gebruikt. Zeer knap. Wij hebben een sloot gekregen die in ieder geval al 20 jaar niet bestaat. Als je de spullen niet goed voor elkaar hebt, gebruik ze dan niet. Wordt lnv ook gekort???

 • no-profile-image

  frank

  Ik vul meerdere opgave in en de invultijd is minimaal verdubbeld.
  Lasten verlichting!!!!!!!!!!!!
  Het is net een ondervraging van mijn kant.

  Ik vind het absurt geworden.

 • no-profile-image

  de Boer

  Regelwijzer voor agr. ondernemers van Agrio,co-productie van D.R. zegt in april 2010 "Geen grijze haren van D.R."Nee dat klopt, je krijgt er wel spontaan haaruitval van. Wij vullen de papieren opgave nog in, maar kunnen niet meer bij onze percelen komen. Of wij moeten de opgave digitaal invullen.Ook zo handig!! Van een buurman hoorden wij dat hij samen met iemand van AVM zijn percelen had gewijzigd. Dit had uren geduurd en het resultaat, nadat men dacht dat het vlgs het scherm goed was gegaan, nihil. Alles was weer terug in de oude foute opgave. Hoezo: geen grijze haren. Wijzigingen hebben de hardnekkige gewoonte om steeds ongedaan te worden gemaakt. Maar gelukkig: de verantwoordelijkheid ligt bij de boer.

 • no-profile-image

  boerin

  Boeren moeten efficienter werken. De boekhouder wordt per uur betaald, hij vindt problemen niet erg. Hoe meer uren, hoe meer inkomsten. Zo hou je werkgelegenheid , maar het zou van respect getuigen als mensen/boeren zonder moeilijke kapriolen de info konden aanleveren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  ideaal toch gecombineerde opgave online intekenen gaat als een speer hectares worden automatisch berekend. ze moeten alleen niet van die onzinnige vragen stellen over beregen, beweiden en de hoeveelheid vee weten ze bij lnv toch al?

 • no-profile-image

  G.K

  ik vind het hele geval een waardeloos gebeuren
  ik heb 5 keer moeten bellen om aan het einde te komen.
  dan was dit niet goed ,dan dat weer niet.
  hopeloos en het lijkt steeds erger te worden met al die onzinnige vragen.
  geeff mij het papiertje maar weer ,of beter dat je ergens heen moest komen om op te geven ,toen werd het ingevuld.

 • no-profile-image

  het slaapende uilskuiken

  ik heb wel 8 keer moeten bellen over een perceel voor weidevogel beheer moest in november collectie aanvragen heb eerst 10jaar individueel meegedaan krijg beschikking thuis dat het goed is maar bij gecomineerde opgave kan ik niet opgeven ze hadden niet in de gaten dat ze deze groep in contact moesten brengen met de gebieds cordinator voor 1 januari2010 dus een groot blunder bij het LNVin den HAAG

 • no-profile-image

  joop

  Ik herken het allemaal naadloos,en LNV maar roepen dat het zo simpel is!Gelukkig is echtscheiding net uitgebleven.

 • no-profile-image

  W

  Digitaal invullen, nou geef mij maar papier.
  Eerst moet je moeite doen om ingelogt te komen, daarna enkele keren een engelse versie, nou dan kan je uiteindelijk beginnen.
  Heb je een vraag die je niet hoeft of wil beantwoorden, kan je niet verder, dus je moet wel invullen. Ben je klaar en print je het uit, krijg je een gedeelte in acrababra taal. Totaal 3,5 uur bezig geweest.
  nee geef mij maar papier.

 • no-profile-image

  Euro

  Beste mensen, ik vind het allemaal best lastig en omslachtig. Het zijn echter waarschijnlijk wel mijn best betaalde uren

 • no-profile-image

  f

  ik heb enkele weken geleden de opgave ingevuld
  ik kwam alle dingen van de schrijver tegen
  een lijn van de hoek van een perceel die iets naar buiten moest kon niet ver genoeg en bleef aan de muis plakken
  in januarie al correcties op de percelen gedaan. deze stonden tot 27 maart netjes geregistreed maar een paar dagen later waren alle correcties als sneeuw voor de zon verdwenen
  lnv gebeld (gemaild) hoe dit toch kon
  lage tijd niks gehoord maar toen eindelijk het bericht kwam was het al eind april
  het bericht omvatte de volgende dingen
  ze konden zien dat ik correcties had uitgevoerd
  ze konden alleen niet zien waar die gebleven waren
  en het speet hun wel maar ik moest dan toch wel alle percelen opnieuw intekenen
  en het ministerie kon er niks aan doen
  er waren ook vragen bij over verbredende landbouw
  hierop heb ik nee ingevuld
  krijg je later weer allerlei zaken over verbredende landbouw
  daarna ook nog de vraag of ik een graafmelding wil doen
  ik weet niet waarvoor ik zoiets zou doen
  dus klik ik maar op het i tje
  hier staat alleen dat het hier dan voordeliger is als later bij het kadaster
  daar schiet ik ook niks mee op
  daarna de opmerking ik verklaar.....
  doordat ik niet weet of ik alles nu goed ingevuld heb denk ik laat ik die dan maar eens niet aanvinken, dan kun je de aangifte niet versturen
  kortom als het zo moet kunnen we mischien beter met z'n allen niks meer invullen

 • no-profile-image

  toos Ooms

  Je had gewoon alle papieren aan moeten vragen, dat kon ook. En die met veel minder ergernis aan de keukentafel in vullen. Toos

 • no-profile-image

  E

  Het systeem is niet perfect, maar verhaal dit: wat een aanstellerij, bovendien kun je de papieren versie nog gewoon aanvragen. Maar als je dit lastig vind...weet ik niet hoe je je in het dagelijks leven red.

 • no-profile-image

  Jan

  Wat een gezeur, het programma werkte prima naar mijn inziens. Maar een beetje feedback is natuurlijk niet verkeerd om de eventueel nog aanwezige fouten er uit te filteren voor komend jaar.

 • no-profile-image

  Visser

  bij het wijzigen van de percelen liep het tekenprogramma vast en na opnieuw opstarten blijken er ineens verschillen de percelen te zijn verdwenen.

  Gewoon de papieren invul formulieren aan gevraagd en alles met pen ingevuld.

  Als ze geen fatsoenlijk teken programma kunnen leveren hoeft het voor mij niet meer

 • no-profile-image

  huib

  koop eens een nieuwe computer

 • no-profile-image

  Boer Frans

  Zo is het maar net. Digitaal is tobben... Eerste week april een papieren versie aanvragen en achter elkaar invullen zonder getob. Niks digitaal maar ouderwets papier. En niet omdat ik niks met de computer kan maar gewoon omdat het tekenprogramma niet te doen is. Groet

 • no-profile-image

  boerin

  Ben heel er blij dat ik niet de enige ben die hier mee zat!! maar ik vind het ook vreemd dat er weinig tot niks mee gedaan word! we kunnen zeggen we verdienen er mee, maar arbo technisch is dit natuurlijk niet meer verantwoord we zitten onbeschermd voor het beeldscherm, wat een akelige straling krijg je hiervan. en we moeten steeds weer opnieuw opstarten, met moeilijke wachtwoorden, en scheldpartijen, deze zijn niet goed voor de HART streek, nee het valt niet mee als je voor je zelf werkt. Als je voor een baas zou werken zou het echt onverantwoord zijn, in een woord het zou afgeschaft moeten worden,
  Hopelijk wordt het volgend jaar beter een vraag: is alles gelijk als vorig jaar zou beantwoord kunnen worden met een volmondig JA !!!! maar dat kunnen ze bij het LNV vast niet bedenken dat is te moeilijk.l!!!!! bedankt!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Er is maar een manier om bij LNV de boel wakker te schudden (want op deze manier kan natuurlijk echt niet) en dat is volgend jaar massaal de papieren versie in te vullen. Misschien dat het signaal dan wel aankomt en er een fatsoenlijke digitale versie komt.

 • no-profile-image

  Blijf proberen

  Geduld is een schone zaak, en dat moet je wel hebben met de digitale oefening. Vooral de topografische grenzen overschrijden maakt het aantal percelen tot een veel fout. In het land zie je ze niet, maar een simpele aangifte kan zo toch een dag in beslag nemen.

 • no-profile-image

  Math Lempens

  Het invullen van de digitale versie was een grote frustatie. Het sofware programma heb ik als zeer gebruikersonvriendelijk ervaren. De ervaringen van het artikel deel ik.

  De wijze van het omgaan met de papieren versie vond ik niet goed. Alleen op afroep werd er nog een papieren versie verstuurd met een wachttijd van minimaal drie dagen. Uit een praktijkgeval blijkt dat de drie dagen ook 5 dagen kunnen zijn in verband met de feestdag Hemelvaart met alle gevolgen van dien.

 • no-profile-image

  Han

  Mijn voorstel zou zijn; "Maak een zwartboek of houdt en handtekening actie om die met de bijbehorende klachten aan te bieden aan de nieuwe minister van landbouw als die er nog komt. Zo niet dan maar de staatssecretaris van Landbouw." Hier schrijven heeft weinig zin, komt niet over in de Haagse torens. in dit geval is het misschien goed om de bureaucraten meteen te vragen wat ze met al de afzonderlijke gegevens doen. Nutteloze informatie kan verwijderd worden, voorkomt file vorming op de digitale snelweg. Goed voor het hart en het huwelijk van de boer.

 • no-profile-image

  boer

  Wat zijn boeren toch een zielig volk. Klagen en klagen, maar iedereen doet uiteindelijk toch precies wat die ambtenaren vragen. Als je het er niet mee eens bent dan vul je toch helemaal niks in ?
  Maar ja, dat kost geld en wullie binne zunig.

 • no-profile-image

  E.M.

  Ambtenaren zijn goed in zichzelf aan het werk te houden. Dat werd mij met het invullen van de GDI weer eens duidelijk. Honderden opgaven heb ik, verdeeld over een aantal jaren voor anderen ingevuld. Het is steeds weer anders! Na vele papieren versies ben ook ik vorig jaar overgegaan naar digitaal. Het viel me toen best mee. Dit jaar dus niet! Ik heb mij aangewend de opgave niet te vroeg in te vullen om de jaarlijkse kinderziektes te kunnen traceren. Zo ook dit jaar weer. In de wetenschap dat ze mijn percelen afgelopen winter hebben gecontroleerd en ik er waarrempel nog grond bij had gekregen. Het ging om enkele ares, wat voor mij bevestiging was dat ik altijd alles netjes had ingevuld. (Hiervoor had ik diverse percelen al eens opgemeten met aid-meetapparatuur en protocol die ik van iemand mocht lenen.) Kennelijk zijn ze bij DR overgestapt op een andere maatvoering want bij de GDI hadden ze de percelen nogal veranderd. Zowel qua maat alsmede oppervlakte. Ook hadden ze leuk een mooi stuk grond van de buurman bij mij aangetrokken (nu de praktijk nog). Percelen waarvan de pipomaten (groene lijnen) niet veranderd waren plots een stuk kleiner. Nu accepteerd DR nooit kadastrale oppervlakten (kan natuurlijk een stuk sloot bij in zitten). Gelukkig maar, toen ik alle lijntjes weer op de juiste plek had gezet had ik plotseling weer meer grond. Nu nog weer even aan passen in het boekhoudrapport. Is alles ook weer kloppend! Dat de kadastrale oppervlakte dan kleiner is maakt DR kennelijk ook niet uit. Ben er helemaal klaar mee! Ben benieuwd wat ze volgend jaar weer bedenken om zichzelf aan het werkt te houden!!!

 • no-profile-image

  Realist

  Ik kijk even op de weblog. Ik was net in dezer dagen nog de opgave van de perceelsregistratie tegen gekomen. Als je achteraf na kijkt wat de oppervlakte verschillen van wat je doorkrijgt van de loonwerker, van DR , van de loowerker, van het kadaster, van DR na opmeting van hun zelf bij controle en als je zelf het perceel met een echt meetlint na meet, komen overal verschillen uit. Soms nog zeer grote verschillen ook. Bij percelen uit een grote kavel blijven altijd verschillen zitten. Het blijkt dat de loonwerker zijn meetapperatuur te veel meet, dit is begrijpelijk. De stukken zijn bijna nooit recht en ze overschrijden ook wat in het begin en einde. Maar uiteindelijk moet het op papier kloppen?????. Wie kan dit precies? een ambtenaar zeker!

Laad alle reacties (45)

Of registreer je om te kunnen reageren.