Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf duurder in Purmerend

De handel in de nuchtere kalveren van melkveerassen liep vanochtend goed op de kalvermarkt in Purmerend. De dieren werden ondanks een groter aanbod (645 stuks) 5 euro duurder. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren daarmee 91 tot 111 euro per stuk. Dat is nog 9 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De nuchtere kalveren die vleeskalverhouders nu opzetten, komen vlak voor de kerst aan het eind van het jaar op de markt als vleeskalf. Dan zijn de prijzen van deze dieren meestal goed.
Nuchtere kalveren van vleesrassen worden niet duurder. Kalfsvleesintegraties en vrije vleeskalverhouders denken dat zij met deze dieren minder goed uit de voeten kunnen dan met gewone nuchtere kalveren. Bovendien is het aanbod van vleesrassen redelijk groot.
De prijzen van alle nuchtere kalveren bleven vanavond gelijk in Leeuwarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.