Rundveehouderij

Achtergrond

Meer vraag naar kaas en melkpoeder

Het Deense coöperatieve zuivelconcern Arla Foods heeft de uitbetaling aan de Deense en Zweedse leden verhoogd met ruim 2 cent, ingaande 31 mei. De melkprijs van Arla komt daarmee uit op 31 cent per kg gewone melk en bijna 39 cent per kg biologische melk.
De verhoging is het resultaat van sterke vooruitgang van Arla op de internationale industriële zuivelmarkt. De zuivelaar draait boven verwachting, doordat de vraag naar melkpoeder en kaas is aangetrokken. Ook spelen de valutakoersen een rol: de dollar en het Britse pond zijn duurder geworden ten opzichte van de Deense kroon.
De ontwikkeling van de zuivelprijzen binnen de EU is overeenkomstig de visie van Arla op de markt. Wel komen er nu interventievoorraden boter en mager melkpoeder op de markt, die de progressie iets afremmen.

Prognose: Prijsstabilisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.