Rundveehouderij

Achtergrond

Kalveren van melkveerassen duurder

De handel in zwartbonte stierkalveren loopt goed. De vraag naar roodbonte stierkalveren is redelijk, maar niet zo goed als die naar zwartbonten. Vrije vleeskalverhouders en kalfsvleesintegraties zetten de dieren graag op. Zij komen aan eind het eind van het jaar als vleeskalf op de markt. Dan leveren die meestal veel geld op. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verhoogt zijn prijs voor zwart- en roodbonte stierkalveren met 5 euro per stuk. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert daarmee 100 tot 120 euro per stuk. Dat is 20 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De vraag naar nuchtere kalveren van vleesrassen is minder goed. Kalverhouders vinden de dieren te duur, omdat de afzet van het luxere vlees niet zo goed loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.