Rundveehouderij

Achtergrond

Bescheiden aanbod houdt prijs slachtvee in de benen

Het aanbod aan slachtvee is heel krap en de handel kalm. Er kwam over de hele linie een stuiver bij de noteringen van de veemarkt Leeuwarden, puur aanbodgedreven. Er was nog minder aanvoer dan de voorgaande week, toen het complete aanbod zeer snel werd verkocht. De NBHV hield de noteringen onveranderd, met het vooruitzicht op een kleine stijging in deze week.

De vleesmarkt is iets vriendelijker doordat het achtervlees duurder kan worden verkocht. Overigens geldt dit voor de slachtkoeien, en niet bij de stieren. In Noordrijnland-Westfalen en Nedersaksen, waar géén Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn gevierd, worden voor dat segment zelfs slachtdagen geschrapt. De afzet van stierenvlees in Duitsland is heel zwak. Daar bleven de noteringen met pijn en moeite ongewijzigd.

Prognose: bescheiden prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.