Rundveehouderij

Achtergrond

Worstkoeien weer iets duurder

Het aanbod slachtvee was in deze week na Pasen gering, maar dat paste wel bij de vraag. Er viel immers andermaal een slachtdag weg. Daarbij geven de slachterijen aan dat hun vleesverkopen tegenvallen. Zelfs de Paasverkoop vorige week was minder dan vorig jaar, er zijn voorraden onverkocht gebleven, een ongebruikelijk beeld. Het aanbod zal volgende week aantrekken en kan net prijshoudend worden opgenomen.

Juist de luxe delen, het achtervlees, leveren al een tijd problemen op in de verwaarding. Dat leidt overigens nog niet tot prijsdaling van veel betekenis. De noteringen voor zowel de stieren als voor de dikke koeien zijn onveranderd. Voor magere koeien en worstkoeien is wel meer belangstelling, deze stegen 10 cent in waarde. Daarmee zet de prijsstijging in deze categorie door.

Prognose: Stabiel, worstkoe duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.