Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig transacties op markt gebruiksvee

Gebruiksvee is zeer schaars, maar de binnenlandse vraag is eveneens minimaal. Wie iets goeds zoekt heeft moeite dieren van zijn gading te vinden. Over de hele linie is daardoor de prijs stabiel. Het buitenland, c.q. Engeland en België, is wel geïnteresseerd in jong afgekalfde vaarzen. Ook ij Spanje en Portugal zijn die gevraagd, maar het is gezien de financieel-economische situatie van de Iberische landen de vraag hoelang dat nog kan duren.

De export van drachtige vaarzen is stabiel, zij het dat dit geldt voor jong drachtig. Vaarzen in de range vier tot acht maanden drachtig zijn moeilijk te plaatsen. De vraag naar melkvee kan gezien de stijgende zuivelprijzen over enkele maanden binnenkort aantrekken. Niet lang erna krijgt de export van drachtige vaarzen in het begin van het jaar effect en neemt het aanbod jong afgekalfde melkkoeien af.

Prognose: Prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.