Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleesverkoop blijft moeizaam gaan

Het slachtvee brengt weer minder op. Het aanbod is voor de komende kortere week ruim. Ook deze week was er vrijwel geen extra vraag vanwege Pasen. In voorgaande jaren gold in de Paasweek doorgaans een vriendelijker markt voor de duurdere delen en terugval van het goedkopere vlees. Het voorvlees is in prijs weggezakt. Voor achtervlees zijn net gelijke prijzen gerealiseerd. Er is een iets ruimer aanbod van luxe stieren, de prijzen daarvoor zijn ook maximaal stabiel. Het beeld van de notering aan de veemarkten geeft overwegend een licht dalende tendens te zien, met in de categorieën voor de luxe vleesmarkt net vaste prijzen. In het qua eetgewoonten traditionelere Duitsland noteerde Nordrhein-Westfalen toch iets gestegen prijzen voor luxer vlees, maar of die na ‘Ostern’ standhouden is de vraag.

Prognose: prijs moeizaam stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Handelaar

    Als de supers hun vlees van nl Slachterijen kopen dan is er niks aan de hand .

Of registreer je om te kunnen reageren.