Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka's moeizaam prijshoudend

Door een geringer aantal vrijkomende plaatsen bij vleeskalverhouders gingen nuchtere kalveren vorige week moeizaam prijshoudend van de hand. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee hield zijn prijzen gelijk. De veemarkten in Purmerend en Leeuwarden noteerden 4 tot 5 euro per stuk lager voor stierkalveren.
Door de moeizame afzet van kalfsvlees en het ontbreken van een aantal slachtdagen hebben kalverslachterijen minder vleeskalveren nodig. Daardoor hebben vleeskalverhouders ook minder behoefte aan nuchtere kalveren. Op de veemarkten daalden de prijzen van de dieren. De veemarkt in Purmerend noteerde 88 tot 108 euro voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit. De NBHV noteerde daarvoor 90 tot 110 euro per stuk. Deze prijs ligt 15 euro per stuk lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.