Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka's goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend rustig tot traag op de veemarkt in Purmerend. Het aanbod van de dieren was met 565 stuks wat groter dan vorige week. Toen kwamen 525 nuchtere kalveren aan de markt. Door de tegenvallende opbrengst van kalfvlees werden zwart- en roodbonte stierkalveren van melkveerassen in Purmerend 4 tot 5 euro per stuk goedkoper. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert daarmee 88 tot 108 euro per stuk. Dat is 17 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De prijzen van zwart- en roodbonte vaarskalveren van melkveerassen bleven gelijk. Stierkalveren van vleesrassen noteerden 10 euro per stuk lager. De prijs van vaarskalveren van vleesrassen zakte met 5 euro per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.