Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren goedkoper

Het aanbod van nuchtere kalveren was deze week te groot ten opzichte van de vraag naar de dieren. Daardoor daalden de prijzen van de dieren met 5 tot 10 euro per stuk. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee noteert daarmee 90 tot 110 euro voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit. Dat is 10 euro per stuk minder dan een jaar geleden.
Bij vleeskalverhouders komen minder plaatsen vrij voor nuchtere kalveren. Zij leveren minder slachtrijpe dieren af, omdat zij voor Pasen veel naar de slachterij brachten. Bovendien blijven de dieren die Pasen hebben overleefd, één tot twee weken langer staan. Tenslotte komen veel Ierse nuchtere kalveren ons land binnen. Die zijn 20 euro per stuk duurder, maar beter dan Nederlandse kalveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.