Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf moeizaam prijshoudend

Nuchtere kalveren brachten vorige week met moeite hetzelfde op als twee weken geleden. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee bleef onveranderd op 100 tot 120 euro per stuk. Dat is 5 euro per stuk minder dan een jaar geleden.
Het aanbod van nuchtere kalveren is ruim voldoende voor het beschikbare aantal vrijkomende plaatsen bij vleeskalverhouders. Die leveren na Pasen wat minder slachtrijpe dieren af. Bovendien komen er ook behoorlijk veel Ierse dieren ons land binnen. Die aanvoer zal zeker tot mei aanhouden. De prijs van kalveren van vleesrassen daalt deze week.
Op de markt in Purmerend bleven de prijzen van nuchtere kalveren ook met moeite gelijk (95 tot 115 euro). Leeuwarden noteerde 5 euro hoger met 110 tot 125 euro. Daarmee vormt deze markt een uitzondering op de algemene trend in de handel in nuchtere kalveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.