Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveehandel flauw gestemd

De vraag naar gebruiksvee is matig. Vooral de tweede en derde kwaliteiten zijn zeer moeilijk aan de man te brengen. Er is de afgelopen week veel gehandeld tegen lagere prijzen. Het aanbod is normaal, maar de algemene stemming is afwachtend. Geïnteresseerde kopers hebben het dus voor het kiezen. Waar een maand geleden nog gezocht werd naar ‘quotumvullers’, mindere kwaliteit melkkoeien, heeft nu niemand haast. Daarbij komt dat het voorjaar laat is. Het gras is nog nauwelijks gegroeid en de voorraden ruwvoer slinken gestaag.
De markt voor fokpinken is stabiel. De export van vaarzen verloopt vlot. Rusland, Egypte en Marokko nemen goed vaarzen af. Om de export op gang te houden is correct enten tegen blauwtong van belang. Met de dieren nog op stal mag dat geen probleem zijn.

Prognose: Prijs melkvee daalt, vaarzen stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.