Rundveehouderij

Achtergrond

Klein aanbod stuurt prijs slachtvee

In de slachtveehandel is nog weinig veranderd. Kenmerkend is het beeld van de veemarkt te Leeuwarden gisteren. Het aanbod van 551 dieren (40 minder dan de voorgaande week) was binnen een half uur geheel verkocht. De markt is momenteel sterk aanbod-gestuurd. Er is heel weinig aanvoer.

De slachterijen hebben natuurlijk dieren nodig, maar melden het vlees moeilijk te kunnen verkopen, in het bijzonder de luxere delen. In deze periode trekt normaal gesproken de vraag vanuit Zuid-Europa naar betere delen aan, maar daar is nu geen sprake van.

De mindere kwaliteit koeien leveren goedkoper vlees op, dat wel te verwaarden is. Worstkoeien zijn goed gevraagd, maar zijn schaars. De volgende weken vallen er slachtdagen weg, wat voor de industrie de druk op de inkoop iets verlicht.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.