Rundveehouderij

Achtergrond

Henny Swinkels

Henny Swinkels, director Corporate Affairs van de VanDrie Group, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding is een blijk van waardering en erkenning voor de manier waarop Swinkels (59) zich inzet voor de Nederlandse vleessector in het algemeen en de kalversector in het bijzonder. Al meer dan 30 jaar is hij werkzaam in deze bedrijfstak. Eerst bij de Coöperatieve veevoederfabriek Sloten BV en de afgelopen 15 jaar bij de VanDrie Group.

Henny Swinkels heeft een heldere visie op de toekomst van de kalversector, draagt die breed uit, is gedreven, vooruitstrevend en vernieuwend. Dierenwelzijn, diergezondheid en duurzaamheid zijn begrippen waaraan hij daadwerkelijk inhoud geeft.
Aan signalen uit de samenleving hecht Swinkels veel waarde. Daartoe onderhoudt hij intensieve contacten met maatschappelijke organisaties, overheden en politici. En als bestuurder van diverse organisaties in de vleeswereld is hij ook goed geïnformeerd over wat er binnen de sector speelt.

Swinkels werkt vanuit het besef dat de vleeskalversector respect verdient van burgers en consumenten. Voor hem is dit een belangrijke drijfveer om continue te werken aan het verbeteren van dierenwelzijn en diergezondheid. Swinkels toont ook met deze initiatieven zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.