Rundveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Grote vraag naar melkquotum

Het aanbod aan melkquotum is momenteel de beperkende factor in de handel. De stemming onder melkveehouders is de laatste twee weken verbeterd onder invloed van de vooruitzichten voor de zuivelhandel. De prijs van melkpoeder op de wereldmarkt steeg flink. Ook de verhoging van de melkprijs van FrieslandCampina speelt mee. De koopmelkprijs kwam hierdoor op een niveau van € 18 tot € 18,50. Overigens haken kopers dan toch af. Opvallend is ook dat als er transacties plaatsvinden het ook meteen gaat om grotere partijen dan vroeger. Schaalvergroting speelt een rol. Aanbod van kleinere bedrijven die stoppen wordt snel opgenomen. De stappen waarmee men uitbreidt zijn groter. Handel vond plaats van partijen tussen 20.000 en 100.000 kg. Voor leasemelk is veel belangstelling, maar nauwelijks aanbod. Hiervoor moet rekening worden gehouden met een prijs rond € 4,25.

Prognose: prijs stijgt

Laatste reacties

 • no-profile-image

  azijn

  Kopen, kopen en nog eens kopen, en over een jaar krokodillentranen huilen als de melkprijs even tegenvalt.

 • no-profile-image

  jhp

  Forse verhoging melkprijs(1,25), of heb ik iets gemist???????????????

 • no-profile-image

  koetje

  De handelaren laten het aanbod weer even opdrogen om zo de prijs weer de lucht in te krijgen. Ik geloof er niets van dat er voor deze prijzen nu handel zou zijn.

 • no-profile-image

  qkoper

  tot en met maart was er 29% minder quotum verhandeld dan het jaar ervoor, volgens mij is dat toch fors minder?!

 • no-profile-image

  jooo


  precies wat koetje boe zegt, er zijn iets positieve vooruitzichten, en men laat de kop alweer gek lullen, door nobody's in de sector!!

  Laat ze zitten met dat verrekte quotum, optimaliseren!!! meer mee te verdienen!

 • no-profile-image

  BARTJE

  HOGE MELKPRIJS JA JAA
  GOEDE REDEN OM QUOTUM PRIJS NAAR BENEDEN BIJ TE STELLEN

 • no-profile-image

  de tukker oet twente

  Beter duur als niet te koop, dus allemaal snel kopen voordat alles op is.

 • no-profile-image

  kees

  ik heb gehoord dat de europese commissie momenteel vergaderd over vervroegde afschaffing van het melkqoutum om hiermee de sector te behoeden voor overfinanciering.

 • no-profile-image

  boerke

  Diegenen die het kunnen financieren en er lol in hebbeb, geef ik groot gelijk dat ze melkquotum kopen. Het is U toch niet ontgaan dat de zuivel thans enorm in de lift zit? Als ik over de poen zou beschikken kocht ik zo een ton bij. Het gaat momentgeel echt niet meer om partijtjes van 20000kg hoor!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.