Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Blanke vleeskalveren goedkoper

Blanke vleeskalveren brengen deze week iets minder op dan vorige week. Het aanbod van de dieren is nog groot. De kalverslachterijen kunnen dat grote aanbod niet opnemen. Zij slachten minder vleeskalveren, omdat de afzet van kalfsvlees na Pasen altijd moeizamer loopt. De prijsdaling van een blank zwartbont stierkalf blijft daardoor beperkt met 5 cent naar € 4,45 tot € 4,55 per kg.
Door de moeizame afzet van kalfsvlees staan de winsten van de kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders onder druk. De komende maanden moet de afzet van kalfsvlees wel door blijven lopen. Meestal zorgt Pinksteren nog voor een korte opleving van de opbrengst van blank kalfsvlees. Daarna zakt die verkoop in, omdat de vakanties dan langzamerhand beginnen. Zuid-Europese consumetnen kopen dan minder blank kalfsvlees. De afzet van rosé kalfsvlees stijgt in de zomermaanden in Zuid-Europa, omdat toeristen daar goedkoop kalfsvlees willen eten.
De afzet van oude rosé vleeskalveren loopt tegen gelijkblijvende prijzen (€ 3,15 tot € 3,20 per kilo). Het aanbod van deze dieren is niet groot , omdat meer vleeskalverhouders op jonge rosé’s overstappen. De prijs van deze dieren daalt daardoor met 10 cent naar € 3,35 tot € 3,40 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  diezel

  Er zijn mensen die niet met "jong rose" kunnen werken en de prijs van "oude rose " omhoog zetten en de prijs van "jonge rose " naar beneden . En Derk luistert er naar en zet het op de site . Dan krijgt de grote firma gelijk dat er geen verschil tussen jong en oud zit in de prijs . Het verschil is groter !!!!!
  Hoorde deze week een verschil van €0,40 .
  JONG is OKE .

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Diezel in Lemel, heb je dit van horen zeggen of heb je ook daadwerkelijk afrekeningen van jonge en oude rosé vleeskalveren gezien. Als je die hebt, dan wil ik die graag zien. Derk

 • no-profile-image

  vrijemester

  Hoezo winsten onderdruk voor de witten
  ermoet gewoon geld bij

Of registreer je om te kunnen reageren.