Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod slachtvee blijft erg krap

Met een vrijdag in het vooruitzicht vol koekhappen, zeephellingen en vrijmarkten voor overtollig speelgoed krijgen de Nederlandse slachterijen een klein beetje lucht in het streven om de slachthaken vol te krijgen. Ook volgende week valt er een slachtdag weg vanwege de nationale feestdag op 5 mei. Het aanbod slachtkoeien is toch al niet royaal en de melkveehouders hebben in deze periode hun hoofd staan naar ander werk dan het opruimen van vee. Het voorjaar is echt aangebroken. Bovendien, nu de koeien naar buiten zijn, kunnen de magere wat bijspijkeren. Dat uit zich dan ook in een over de hele linie iets hogere kwaliteit runderen voor de slacht. Voorlopig valt er weinig extra aanvoer te verwachten, nu voor de melkprijs de prognoses opwaarts tenderen. Er is geen noodzaak om de stapel uit te dunnen.
In het segment stieren zeer weinig aanbod, maar dat is structureel.

Prognose; prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.