Rundveehouderij

Achtergrond

Storm (2) - Dakdekker in paniek

Na de storm begint het opnemen van de schade en het herstel ervan. Het zijn topdagen voor de dakdekkers. Helaas vergoedt de verzekering niet alles.

Toen ik de maandagmorgen na de storm die ons ruim een week geleden trof, in alle vroegte de dakdekker belde, was de beste man in paniek. Hij nam gelukkig wel op, maar riep meteen dat hij die dag geen tijd had. Hij zou de volgende dag contact opnemen, verzekerde hij me, en wilde ophangen. Wil je ons telefoonnummer en adres nog noteren, vroeg ik hem en benadrukte hem nog kalm te blijven: "Dit zijn toch topdagen voor u"? Ja, antwoordde hij, maar deze dagen zijn te veel, we kunnen het gewoon niet aan. De dag erop stond hij op de stoep om de schade op te nemen. Morgen komt hij hopelijk terug om het werk af te maken. Wat een geluk dat het niet regent!

Verzekeringsgeld uit noodfonds

De verzekeringsman is ook geweest. Hij vertelde ons meteen dat hij zich aan een budget heeft te houden vanwege de vele schade in Duitsland. Niet alles krijgen we uitgekeerd. Uitkering gaat via een noodfonds van de overheid.

Staldeur ontwricht door storm

Hopelijk word wel de automatische staldeur vergoed, die er gelukkig niet uitgewaaid is. De deur is totaal ontwricht en functioneert niet meer. Henk was net op tijd om aan de buitenkant strobalen tegen de deur te stapelen. Want stel: als die deur uit zijn sponningen was gevlogen, dan had het dak het ook niet lang uitgehouden. Dat zou een regelrechte ramp zijn! Bouten zijn afgebroken, lamellen zijn verbogen. De hele deur is naar binnen ingedeukt. Eerst maar een schatting laten maken, hoeveel de reparatie gaat kosten.

Zonsopgang na de storm

De dag na de storm was het bijna windstil. Als je dan met zonsopgang buitenstaat en om je heen kijkt, dringt het op dat moment vol tot je door dat de mens, ook al zijn ze nog zover ontwikkeld, bij zo'n storm niets te vertellen heeft. Ik heb maar gauw even mijn fotocamera gehaald en de foto getwitterd: http://twitpic.com/1661sw.

Foto: Monique Vos

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.