Rundveehouderij

Achtergrond

Rundvleesprijzen staan onder druk

De aanvoer van slachtkoeien kwam pas in de tweede helft van vorige week goed op gang. Het aanbod groeit wel. Nu het nieuwe boekjaar nadert en de melkprijs relatief laag is, stoppen er weer melkveehouders. De slachterijen hebben er dan ook geen oren naar meer uit te betalen. De afzet op de vleesmarkt zou bovendien tegen zitten. Dat geldt nu zelfs voor de luxere onderdelen. De prijs voor de betere kwaliteiten slachtvee staat daardoor onder druk. Dit geldt overigens vooral voor de afzet van vlees in Nederland. Er is wel export van slachtvee naar België.
Voor de mindere kwaliteiten is de situatie anders; die is ongeveer prijshoudend. Dit komt doordat er dieren worden gekocht voor de weiderij, nu het weer verbetert. Op termijn zal daardoor ook voor de onderkant van de vleesmarkt het aanbod kunnen groeien.

Prognose: prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.