Rundveehouderij

Achtergrond

Pack Mat: strooisel besparen in ligbox

Het comfort van een zand- of diepstrooiselbox spreekt boeren aan. Echter zand in de mestopslag of hoog strooiselverbruik niet. Cowhouse komt met een nieuw boxtype: de Pack Mat.

Met de nieuwe boxmatras Pack Mat van Cowhouse International is minder strooisel in diepstrooiselboxen nodig. Door het plaatsen van de matras hoeft er nog maar 6 tot 8 centimeter strooisel in de boxen. In het buitenland ligt het strooiselgebruik met deze mat tussen 50 en 80 procent lager, afhankelijk van het soort strooisel.

De Pack Mat-matras wordt in de verdiepte box op een gestabiliseerd grind- of zandbed geplaatst en voorzien van een Topcover. De mat is zo’n 5 centimeter dik. Voordeel van de matras onder het strooisel is dat de ligplek altijd vlak blijft.

De Pack Mat kost inclusief de bijbehorende Topcover €98, exclusief btw, per ligplaats van 1,15 centimeter breed.

Meer informatie: Cowhouse International in Harkema (Fr.), tel. (0512) 36 03 75.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.