Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka's moeizaam prijshoudend

De afzet van nuchtere kalveren loopt zeer rustig. Het aanbod van de dieren is groot, omdat er veel buitenlandse kalveren uit Ierland en Duitsland ons land binnenkomen. Vleeskalverhouders leveren ook behoorlijk wat dieren af vlak voor Pasen. Daardoor komen er ook redelijk wat plaatsen vrij in hun stallen voor nuka's. Door het grote aanbod van de dieren gaan zij moeizaam prijshoudend van de hand. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee en de veemarkt Purmerend noteren deze week onveranderd voor de nuka's. De veemarkt in Leeuwarden noteerde afgelopen woensdag 5 euro per stuk lager. De NBHV-prijs voor een goed zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit blijft daarmee op 90 tot 110 euro. Dat is 10 euro minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.