Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Markt slachtvee uit evenwicht

De prijs van slachtvee staat al weken onder druk. De hoofdoorzaak ligt in achterblijvende rendementen bij de slachterij. Als gevolg van gering aanbod zijn in het begin van het jaar de slachtveeprijzen flink opgelopen. De vleesafzet heeft daarmee geen gelijke tred gehouden. De consumptie is door de recessie minder geworden. De inkoop van vlees is maar heel gewoontjes, ook voor de betere onderdelen. Bijgevolg is de verhouding tussen inkoop en verkoop uit evenwicht geraakt. Ondanks het nog steeds relatief kleine aanbod van slachtkoeien, dat dit jaar 10 à 15% miner wordt dan vorig jaar, zit er nu geen prijsverhoging in. Er is in de vleesverwerkende industrie best behoefte aan vlees, maar er is volop import uit Zuid-Amerika. Dat uit zich ook in de verkoop van het vlees bestemd voor de retail. Het achtervlees, de duurdere delen, brengt relatief weinig op.

Prognose: prijs stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehouder

    jack laat je niet gek maken door die slachterijen wij moeten zo vaak voor niets werken. dat die dat ook maar eens een paar jaar doen, en dat wij weer eens eerlijke prijzen krijgen.

    gr veehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.