Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in nuchtere kalveren loopt slecht

De handel in nuchtere kalveren loopt slecht. Het aanbod van de dieren is groot door een grote import van Ierse kalveren. Die zetten de prijzen van de nuchtere kalveren in Nederland onder druk. Bovendien komen er weinig plaatsen vrij voor nuchtere kalveren bij de vleeskalverhouders. Het aantal kalverslachtingen was de afgelopen weken niet groot. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verlaagt zijn prijzen voor alle categoriën zodoende met 10 euro per stuk. Alleen zwart- en roodbonte vaarskalveren noteren 5 euro per stuk lager. De prijs voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit komt na de prijsverlaging uit op 90 tot 110 euro per stuk. Dat is 20 euro per stuk minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.