Rundveehouderij

Achtergrond

Gezocht: trekkers van vroeger

Mensen met een passie zijn per definitie interessant, ook al begrijp je zelf die passie niet.

Ik heb niks met mos, maar ik vind het wél nogal boeiend om iemand te beluisteren die helemaal gek is van dat groene spul. Zo hoorde ik een mooi verhaal van een medewerker bij een natuurorganisatie die zó gek was op zijn mosverzameling, dat die zelfs meeging op vakantie. In een speciaal mossenkoffertje. Het ging jaren goed, tot op een kwade dag dat koffertje werd gejat. Zomaar op de luchthaven, in een onbewaakt ogenblik. De mossenverzamelaar was helemaal overstuur, en ik denk de dief ook. Stel je voor: hij verwacht gouden munten, maar wat ziet hij als hij de koffer openbreekt? Mos!

Gek van oude trekker

Een passie kan dus best ver gaan. Zo sprak ik laatst een veehouder die helemaal gek was van zijn oude trekker. Vooral dat geluid vlak na het starten: die dieselklop, daar genoot hij intens van. Als kind al, want hij had die trekker op zijn 16e zelf gekocht. Omdat er nu even niet veel te doen is op het land, zette hij af en toe gewoon die oude trekker even aan. Voor dat geluid.

Gezocht: boeren met oude trekkers

Ik zoek boeren en boerinnen die ook zo’n trekker uit hun jeugd hebben en die er in Boerderij over willen vertellen. Mail me uw gegevens, en ik neem contact op.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.