Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Quotum door de €20

En daar gaat de quotumprijs. Koopmelk steeg deze week in waarde en doorbrak daarmee de grens van € 20 per kg vet, welke lang als psychologische barrière gold voor de kopende partijen. De verhandelde porties liepen uiteen van 20.000 tot 90.000 kg. Er is nog steeds veel vraag, maar het aanbod droogt op voor het genoemde prijsniveau. Er ontstaat voor koopmelk een verkopersmarkt. De aanbieder leunt momenteel achterover. Een transactie voor aankoop van partijen in de orde van grootte 200.000 kg is daardoor niet à la minute in te vullen door bemiddelaars.
De leaseprijs ontwikkelt zich minder voortvarend en ligt rond € 4,75 tot €4,85 per kg. De melkaanvoer bij FrieslandCampina zou nu serieus wat teruglopen, het aanbod voor leasemelk is daardoor wat afgenomen. De deelnemers op de quotummarkt hebben klaarblijkelijk de situatie van eind 2009 nog vers in het geheugen, toen de leaseprijs vrij snel zakte. Bedacht moet worden dat er dit najaar geen slachtpremie meer is voor rundvee. Ook liggen de melkprijzen aanzienlijk hoger dan in die periode vorig jaar.

Prognose: prijsstijging

Laatste reacties

 • no-profile-image

  japie

  De vraag is wanneer quotum 22 euro kost, want dat willen de 'vooruitstrevende boeren' blijkbaar (niet) graag betalen. En dat komt vooral doordat ze dat MOETEN van de bank want er zijn immers grote stallen gebouwd (met medewerking van de regering, middels MDV), en omdat er zeer veel domme boeren zijn die denken dat er 'iets' terugkomt voor het quotum na 2015 met dezelfde waarde. Natuurlijk allemaal aangepraat door de makelaars waar het te koop is!!??
  En dan komt deze tendentieuze berichtgeving natuurlijk als het laatste zetje; m.a.w. prijsstijging!

 • no-profile-image

  Student

  Beetje gewaagde uitspraken Japie. Domme boeren bestaan niet want die zijn geen boer meer. Daarnaast kan kopen voor 22 euro nog altijd beter uit dan de komende 5 jaar leasen voor 4,75, want volgemolken wordt het toch wel.

  En harry, het kan daar wel 7 ct kosten, maar zou jij daar je vrienden en familie en kroegavonden voor in de steek laten.

  Beetje kortzichtige reacties dit

 • no-profile-image

  joop


  Domme boeren zijn er genoeg, die teren op hun vermogentje!

  2013 superheffing verlaging.... daar ga je met je aankoop!!!!

  Het kan niet uit studentje, nog veel te leren

 • no-profile-image

  Student

  Wordt de superheffing 100 % zeker verlaagd? en wat is verlagen? van 28 naar 23, 24. Dan is leasen nog altijd aantrekkelijker en blijft quotum wel overeind.

 • no-profile-image

  luchtig

  Dat is wel slim zeg student de leaseprijs paar jaar vooruit voorspelllen....is nog nooit iemand gelukt dus jou ook niet. Gewoon nu verkopen en de bank aflossen met lucht!!! Is kostprijs verlagend voor de toekomst.....

 • no-profile-image

  gb

  in de politiek ligt niks vast, afschaffingsbesluit quotum betekent grote kans op voortzetting quotum. Kijk naar de belastingen, belastingverlaging mondt uiteindelijk uit in belastingverhoging.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.