Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka's moeizaam prijshoudend

De handel in nuchtere kalveren van melkveerassen liep vanochtend rustig op de veemarkt in Purmerend. Door een groter aanbod (640 tegenover 605 stuks vorige week) gingen de dieren moeizaam proijshoudend van de hand. Kalfsvleesintegraties willen minder geld geven, maar dat lukt ze niet of nauwelijks. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren 110 tot 130 euro per stuk. Dat is 10 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De notering van roodbonte stierkalveren van eerste kwaliteit ligt op 125 tot 144 euro per stuk. Kruislingen gaan trager van de hand en brengen 5 tot 10 euro per stuk minder op. De noteringscommissie in Purmerend verlaagt haar prijzen met 5 euro per stuk. Volgende week dinsdag is de kalvermarkt in Purmerend gesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.