Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren vleesrassen goedkoper

De afzet van nuchtere kalveren loopt vorige week niet al te vlot. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders willen de prijzen van de dieren flink drukken, omdat de afzet van blank kalfsvlees tegenvalt. Dat lukt hen niet door een niet al te groot aanbod van nuchtere kalveren.
De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) houdt zijn prijzen voor nuchtere kalveren van melkveerassen deze week nog overeind. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren bij de NBHV 110 tot 130 euro per stuk. Dat is 15 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De NBHV noteert voor roodbonte stierkalveren van eerste kwaliteit 130 tot 150 euro per stuk.
Nuka’s van vleesrasssen noteren bij de NBHV wel 10 euro per stuk lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.