Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren niet verder omlaag

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee houdt al zijn noteringen voor nuchtere kalveren deze week gelijk. Zwartonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren 110 tot 130 euro epr stuk. Dat is 5 euro per stuk minder dan een jaar geleden. De NBHV-prijs voor roodbonte stierkalveren van eerste kwaliteit blijft 130 tot 150 euro per stuk. Bij vleeskalverhouders zijn veel plaatsen vrij voor nuchtere kalveren, omdat zij voorgaande weken veel slachtrijpe dieren afleverden. De opbrengst van de laatstgenoemde dieren is bovendien goed. Niet alle vleeskalverhouders willen nuchtere kalverne vlak voor de feestdagen hebben. Uit Oost-Europa komen minder nuchtere kalveren als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.