Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Minder aanbod, slachtvee duurder

Bar weer zorgt voor een kleinere aanvoer van slachtrunderen deze week. Vooral de kou weerhield veehouders ervan om runderen te laten afvoeren. Ook chaotisch verkeer speelt mee. Ter indicatie: op de veemarkt in Leeuwarden is bijna een kwart minder dieren aangevoerd (495). De vleesverkoop loopt goed door. Er zal dus een prijsverhoging moeten komen, temeer daar de vraag naar slachtvee in Duitsland flink is, bij matig aanbod. Dat geldt in zeer sterke mate voor de stieren. Vorige week stegen de stierenprijzen in Noordrijn-Westfalen vrolijk door. De levensmiddelenhandel schakelt deels al over op de betere kwaliteiten rundvlees van koeien. De vooral door vraag van de Turkse markt opgestuwde stierenprijzen krijgen een sneeuwbaleffect.
P.s.: vorige week zijn door een misverstand injuiste noteringen gemeld door de NBHV, deze zijn inmiddels in onze overzichten gecorrigeerd. in week 47 waren de prijzen voor alle categorieën verlaagd met 3 cent ten opzichte van de voorgaande week. Vandaag kwamen er flinke verhogingen, voor met name de betere kwaliteiten vlees.

Prognose: prijsstijging

Eén reactie

  • no-profile-image

    vleeveehouder

    heb het toch gezegd dat dit gaat gebeuren ze zullen nog door stijgen toch een prijs die we hier al 20 jaar niet hebben gemaakt.
    maar die hebben we ook nodig we hebben wat in te halen

    gr vleeveehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.