Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Melkprijs december FrieslandCampina ongewijzigd

De prijzen voor boerderijmelk in Duitsland, Denemarken, Nederland en België stabiliseren zich, nadat ze sinds dit voorjaar vrijwel onophoudelijk zijn gestegen. Aanleiding voor FrieslandCampina om de garantieprijs voor december per saldo ongewijzigd te laten ten opzichte van november. Net als in november bedraagt de garantieprijs voor de maand december € 35,65 per 100 kilo melk. De gemiddelde garantieprijs voor het hele jaar 2010 komt daarmee uit op € 32,39, tegen € 26,40 in 2009.
De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit en is exclusief btw.
De prijzen voor vet en eiwit die FrieslandCampina betaalt, het fundament onder de melkprijs, zijn wel gewijzigd. De vetprijs over december is uitgekomen op € 4,07 per kg, ofwel € 0,05 lager dan in november. De eiwitprijs is verhoogd met € 0,04 naar € 5,98. Volgens de berekeningsmethodiek van Boerderij komt het melkgeld over december nu uit op € 35,72 bij een jaarlijkse leverantie van 500.000 kg. Dat is weliswaar minder dan in november, maar dat is het gevolg van verlaagde herfst/wintertoeslag.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    ben benieuwd wat de prijs na de jaarwisseling gaat doen

  • no-profile-image

    HEBBERT

    helaa, OMHOOG met die melkprijs, DIRECTIE FRIESLAND-CAMPINA VERDIENT BELACHELIJK VEEEEEEEEEEEEEEEEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.