Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Mastitis verdwijnt met huismengsel met tea tree olie

Een mengseltje van tea tree olie en eucalyptus door witte uiercrème. Daarmee houdt de Leusdense melkveehoudster Alie van Roomen al tien jaar mastitis buiten de deur, zo staat te lezen in de Koekrant, het magazine voor FH-fokkers.

De 27 koeien van Alie en Antoon van Roomen hadden voorheen vaak te kampen met uierontsteking. Niets hielp, totdat Alie zelf aan de slag ging met tea tree olie. Dat heeft een bacteriedodende werking. Ze smeerde haar mengsel op besmette kwartieren en binnen enkele dagen waren de problemen opgelost. Het bedrijf gebruikt nu al tien jaar geen antibioticum of droogzetters meer.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klaasje

  Een zelfde soort mengsel kan je kant en klaar in Denemarken kopen.

 • no-profile-image

  m.galama

  Waar kan ik dit krijgen?

  mgalama7@hotmail.com

Of registreer je om te kunnen reageren.